Снимка: архив "Булфото"
fallback

Дюнерджия продаде дюнер за 4 лева на мними данъчни, но забрави да им издаде касова бележка, което доведе до налагането на глоба от 500 лева, съобщава "24 часа".

Oще по темата

След референдума германци с акция: "От днес няма да ям дюнер!"

Данъчни инспектори направили контролна покупка на един дюнер на стойност 4 лв. от търговския обект в курортния град. Продавачът взел парите, но не издал касов бон, въпреки че имало монтирано фискално устройство.

Този вид нарушение довело до съставянето на акт, а след това и наказателно постановление с предвидената по закон минимална глоба от 500 лв.

Столичната фирма, която стопанисва обекта, е обжалвала в съда глобата с мотив, че нарушението е маловажно. На две инстанции обаче съдът е категоричен, че цената на покупката няма значение, нарушението е доказано и глобата трябва да се плати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 37Абе, какво още чакате, та не емигрирате от кoчинката Бг?Не чакаме а се забавляваме

49

Браво

преди 4 години

Само така, омръзна ми всеки да се прави на разсеян.

48

Макс

преди 4 години

Няма закони в тази държава...не е измислено както трябва, всичко е срещу хората. Генцид на българина...Например навсякъде са лепят листове за бързи кредити...Не е ли незаконно да се замърсява околната среда и да лепиш навсякъде ? Ами има телефони на тези листове, кой отговаря за околната среда ??? Иначе щели да спасяват Софията от торбички и щели да я чистят за 1 ден....Никаква логика няма в тази държавица

fallback