Кадър: bTV
fallback

Дарение на стойност 10 000 лева направи българин от САЩ за областната болница в Сливен, съобщава bTV. С парите ще бъде купена нова апаратура за отделението по неонатология.

Пенчо Недев обясни причината щедрия му жест да отиде точно в това отделение. "Това е най-необходимото място според мен, защото те са най-беззащитни", смята дарителят.

Най-тежките случаи от Сливен, Нова Загора и Ямбол се поемат точно от неонатологията. В Ямбол родилното отделение беше закрито, а процентът на недоносените деца е над средния за страната.

Пенчо Недев е роден в Сливен, но живее в САЩ от 20 години. Дарител е и на българската църква в Чикаго. Това е първото публично дарение, което прави българинът.

"Когато направих първото дарение анонимно, тогава изпитах едно вътрешно удовлетворение и не съм спирал и това е елемент от моето щастие", споделя Пенчо Недев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

"ДО 7 - ТИ въобще живееш ли в БГ ?? само в Сливен в гетото са над 100 000 !!"Знам, че ти е тежко след лоботомията ... но с Google картата може лесно да се преброят 430 къщи в гетото. Дори и по 10 да живеят сметката е 5 000. В Горната махала са 60 къщи - значи около не повече от 600.

11

Анонимен

преди 4 години

Tozi chovek e zamognal s talanta daren mu ot boga ,adarjava zashtoto ima sartse.A kreditnite milioneri v Bulgaria se pravjat na razseeni karat skapi koli,tichat sled Nilotata i tem podobni.

10

панчо

преди 4 години

те и крадците изедници искат да дават дарения но се притесняват че колосалните суми са с недоказан произход и само това ги спира милитеособенно голямо желание за дарения имат магистрати митничари и политици които много често се отказват от апартаменти луксозни коли и пари в офшорни сметки но за тяхно голямо разочарование закона ги спира да даряват че ако излязат имената им като дарители в медиите и ще им последва проверка от нап

fallback