Кадър: bTV
fallback

Питбул разкъса крака на жена в жилищен блок в центъра на Асеновград. Това е третото нападение над хора от животното, без абсолютно никаква явна провокация.

Жителите на сградата настояват кучето да бъде изселено, защото живеят в страх, след като огромното агресивно куче се е отскубнало от собственика си и е нападнало жена на стълбището.

Пострадалата Елена Кръстева твърди, че стопаните не само че не направили нищо, за да предотвратят опасността, а дори напротив – нарочно пуснали кучето.

"Извинението беше, че той не е видял, че има човек на терасата. Той ползва обща част от тераса, която всеки от нас трябва да има достъп до нея. Ние от години не можем да припарим горе, защото кучето се отглежда там”, разказва Кръстева пред bTV.

Заради инцидента се наложило пострадалата да лежи в болница. Тя е все още с отворена рана.

Оказва се, че това не е първото нападение на питбула. Преди години бил нахапан и друг човек. Съседите се страхуват да ползват общата тераса.

В своя защита собственикът на кучето заяви, че никой друг не използвал терасата.

Елена продължава да се страхува, защото се оказва, че няма кой да защити нея и близките й. Хората в кооперацията събират подписка за изселване на питбула.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

А как може

преди 4 години

Съгласно Закона за задълженията и договорите за причинените вреди от домашни животни е виновен стопанина, дори животното да е се е било загубило. Ако след подобни случаи има заведени граждански искове за много високи суми и такива суми биват присъждани на ищците, то всичко ще се оправи.

15

Анонимен

преди 4 години

По-добре с разкъсан крак,. отколкото да ги вкарат в затвора за 3 години за нападение над куче.

14

Зелено НПО

преди 4 години

Дано кученцето не е пострадало психически. В нормална държава такива хора ще се изправят пред съда!

fallback