Снимка: архив, Булфото
fallback

Планинските спасители са имали тежка нощна акция край Седемте рилски езера. Наложило се е да спасяват двама израелски туристи, които са се изгубили в планината заради лошото време.

Те са открити измръзнали, но в момента вече се намират в добро здравословно състояние. Акцията на спасителите от дупнишкия отряд е приключила в 4 ч тази сутрин, предаде БНТ.

"Вчера към 18.30 часа получихме сигнал за двама загубени туристи, които са подали сигнал директно в Израел на техните спасителни служби.", обясни българският планински спасител, участвал в акцията.

По думите му, двамата чужденци са се отклонили по незнайни причини от правилния маршрут и поели по летен маршрут, който е лавино опасен и поради лошите метеорологични условия са се загубили.

"Въртяли са се и са се установили на едно място. Когато отидохме бяха в тежко състояние, премръзнали.", разказва още планинският спасител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Минаващ

преди 4 години

Евреите напразно не обикалят.Разузнават райони и се отчитат където трябва.Аз на това племе вяра нямам.Това че умни и управляват света е друга тема.Докато има *** умните ще управляват.

21

Анонимен

преди 4 години

Българите винаги са били спасители на евреите ! Дано го оценят ! Да са живи и здрави , а и самите спасители - доказаха , че поне една служба в страната работи ! Е сигурно с 1000 псувни са тръгнали по тревога и са оставили агнето но .... професионализма си е професионализъм ! Да ги награди Бойко сега с .... почетна грамота ама от лъскавите че да не могат да си избършат з.... ка с нея

20

malart

преди 4 години

Израелските *** ще се опитат да спестят некой шекел и няма да си платят за операцията. Типично за този етнос

fallback