Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Любители на къмпингуването протестираха край екоплажа в защитената местност Иракли. Те се обявиха срещу застрояването на Черноморието. Категорични са, че не искат бетон, а природосъобразен туризъм, предаде Bulgaria ON AIR. Според тях, именно прекаленото застрояване гони туристите от българското море.

Oще по темата

Преди месец туристическият бранш потвърди очакванията за труден летен сезон. Между 3 и 5% са спаднали ранните записвания за активния летен сезон в курортен комплекс Албена, съобщи преди време изпълнителният директор на акционерното дружество Красимир Станев.

Сред причините били липсата на опитни кадри. Наетите миналата година украински студенти не били свикнали на високите стандарти на работа и това веднага се отразило на отлива. Затова пък се очаква и тази година да се внасят кадри именно от Украйна и Молдова.

Хотелиери и представители на бранша по южното Черноморие също отчитат спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия. По-малкият брой резервации от бранша обясняват с успокояването на обстановката в Турция, Мароко и Египет.

Хотелиерите обясняват, че търсят нови пазари, за да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да се променят.


 


 

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 4 години

И как решихте, че са кампингари? На мен ми изглеждат като обикновени хора, които се опитват да спрат разграбването начастно от неколцина и облечено от медии като този боклучав сайт като хипария, нелегално къмпингуване и прищявка на малцина

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 38Повечето приличат на общи работници ... Не че нещо ... ама ....

37

Анонимен

преди 5 години

До WasТова беше оправданието за "Слънчака", когато беше още Слънчев Бряг, преди около 25 години ...

fallback