Снимка: Helpbook
fallback

Проблемът с пътищата у нас не е от скоро, а някои от тях са в окаяно състояние. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за некачествено извършен ремонт на пътна настилка на ул. "Петър Райчев" във Варна. Според нашия потребител дупките били закърпени избирателно и набързо, и резултатът е, че вече зеят през два-три метра стари и новопоявили се. По време на реновирането на съседен участък и прехвърлянето на трафика към проблемната улица, пътят е напълно разрушен, твърди авторът на сигнала.

За подобен проблем с квартална улица в Шумен ни сигнализира друг наш потребител: "Улица "Рафаил Попов" в Шумен е направена с павета. В резултат на различни строителни дейности в последните години настилката не е възстановена качествено и има пропаднали павета. Образувани са дълбоки вдлъбнатини, в които се събира вода и през зимата замръзва. Това създава опасност за преминаващите граждани и автомобили. При попадане на автомобилна гума в тези вдлъбнатини колите опират в паветата.“

Връщаме се отново във Варна, където тече усилен ремонт на главен булевард в града. Сметосъбиращите съдове, които са били на платното, са преместени върху тротоара, където създават затруднения на преминаващите, освен това са точно върху отводнителните шахти. В резултата на това при дъжд цялата улица се наводнява.

Получихме два сигнала с молба за съдействие от Столична община и ЦГМ, касаещи поставянето на навеси. Единият се отнася за вход-изхода на метростанция "Константин Величков" на бул. "Константин Величков", тъй като настилката е мраморна, което създава опасност от подхлъзване."

Във вторият сигнал от навес се нуждае спирка "Петър и Павел", от страната към "Овча Купел“, на бул. "Константин Величков", тъй като в посоката към Центъра вече има изграден навес, но от обратната страна липсва.

Ако видите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Георги Токев

преди 5 години

Джи Пи Груп и разни други фирми вършат добра работа по разничните градове, ей на такива големи компании трябва да се залага. Цената за сметка на качеството както се казва!

14

Вихър

преди 5 години

Некачествените ремонти са заради менте фирмите .... за това ... избирайте големи фирми за ремонти и прочие! Това важи за общини и т.н. За момента си мисля, че повечето го правят и са добре нещата

13

Найденов

преди 5 години

За моя радост държавните поръчки се поемат предимно от големи фирми и няма да има грешка!

fallback