Снимка: Булфото, архив

По традиция на Велики четвъртък ще започне и великото пътуване. Четирите почивни дни са предпоставка десетки хиляди семейства да се отправят към различни туристически дестинации у нас и в чужбина, към родните места, като най-голямото преселение очаквано ще бъде от столицата.

Днес се очаква тежък трафик по магистралите и основните пътища на страната, но със сигурност ще има и нерви. Спират ТИР-овете в пиковите часове на четвъртък и на 29 април.

На АМ "Тракия" се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км. В тези участъци ще има две ленти в посока Бургас и една към столицата. На 29 април пък двете ленти ще са към София.

За да избегнат ремонта при р. Елишка, шофьорите могат използват три алтернативни маршрути. Описанието им, както и карта на ремонтите са публикувани на сайта на Пътната агенция.

На АМ "Хемус", на територията на Софийска област, се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел "Витиня".

В участъците с ремонт водачите да предвидят повече време за пътуване, или да използват алтернативни маршрути, съветват от АПИ.

Алтернативен маршрут на "Тракия" в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на "Хемус" в посока Монтана и Видин - проходът "Петрохан" и Искърското дефиле.

На 25 април от 16 до 20 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 до 20 часа.

Тази сутрин движението бе допълнително затруднено и от ТИР, който се запали на "Тракия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase