Снимка: bTV

ТЕЛК – Хасково отказа да прегледа пациент, защото в деня, в който е трябвало да се яви пред комисията, е бил приет в болница, съобщиха от bTV.

80-годишната Пауна Паунова чакала реда си за ТЕЛК година и половина след тежък инсулт. За жалост, в деня за явяването й пред комисията здравето й се влошава и тя е приета в хасковската болница.

В деня синът й Венко Паунов отива пред комисията вместо нея, носейки папка с епикризи и бележка от болницата, доказваща, че в момента майка му е пациент на болницата, за да не губят ред.

Но от ТЕЛК комисията отказали на Паунов да ги закара, тъй като не било рентабилно да се прави посещение извън кабинета само за един пациент.

"Беше ми казано, че майка ми няма как да бъде прегледана на тази дата", обясни синът.

"При нас няма такава практика, ние си викаме хората на линия да минат, предварително с писма, и даваме решения към момента", посочи председателят на ТЕЛК – Хасково д-р Лиляна Михова.

„Вместо тук да прегледаме 10-15 души, ние трябва да отидем за 1 човек. За един случай това не е рентабилно”, изтъкна д-р Панайот Панайотов, лекар в ТЕЛК – Хасково.

По правилник, ТЕЛК – Хасково посещава пациенти извън кабинета веднъж месечно. За подобни визити обаче се чака с месеци – време, което някои от болните нямат.

Комисията все пак преосмисли позицията си поне за Пауна Паунова и увери, че жената ще бъде прегледана на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase