Снимка: pixaBay

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево предотвратиха опит за контрабанда на валута, съобщиха от Агенция "Митници", цитирано от БТА. Служителите намериха недекларирани 333 200 турски лири в дамска чанта на българска гражданка след проверка на влизащ в страната ни от Турция автобус с българска регистрация.

След извършване на личен преглед на жената, пътуваща в автобуса, са били открити 17 пачки в банкноти в купюри от 200 турски лири в дамската й чанта, тип преметка.

Съгласно разпоредбите на Валутния закон и действащия Регламент на Европейския парламент и на Европейския съвет, паричните знаци с левовата равностойност на 100 686 лева са били иззети.

По случая е било образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура - Свиленград.

Статистика на митницата сочи, че от началото на годината досега митническите служители на пункта Капитан Андреево са задържали контрабандно пренасяна валута за над половин милион лева.

Коментари Напиши коментар

9

степан

преди 2 месеца

Голема вльота беиии .голема контарбанда да ги беше свила в в шапката с цветя.

8

Анонимен

преди 2 месеца

Да не са стари турски лири?Питам ,щото като им махнеш нулите и сумата става под разрешената за пренос.До колкото знам до 5 000 лири е позволено да се изнася от Турция.А щом е преминала през техния КПП със сумата необезпокоявана значи,че всичко е законно.Ако е било незаконно то щели са да и ги приберат още на тяхната митница.Акоме само да се търси скандал са сгрешили.

7

Кур1954<

преди 2 месеца

Сумата е под 100 000 бг. лева. Умножете 333 200 по 30 стотинки. Би