Снимка: Павел Гълъбов

Обществена поръчка в Пазарджик разбунтува местните обществени организации и медии. Според представителите на "Да, България" и ДСБ има опорочаване на обществена поръчка за създаването на нов пешеходен мост, съобщава Телемедиа.

Още по темата

Кметът Тодор Попов обяви, че строежът се спира от РИОСВ - Пазарджик, заради "секса на жабките", от своя страна еколозите категорично отрекоха това да е така, защото в коритото на река Марица няма защитени видове жаби. Тези думи доведоха до напрежение в града и съмнения за нечестно спечелена обществена поръчка.

Фирмата, която е спечелила обществената поръчка, е обещала да вдигне новия пешеходен мост за 40 дни, а офертата и е с близо 77 хиляди лева по-скъпа от тази на конкурентите, които са обещали да издигнат моста за по-дълъг период от време, пише медията.

Представител на местната структура на "Да, България" споделя пред Телемедиа, че глобата за забавянето на поръчката е в размер на 55 хиляди лева. Скандалът около новия пешеходен мост на Пазарджик търпи своето развитие всеки ден. Въпреки "спирането" на строежа се виждат работници, които продължават своята работа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase