Снимка: БТА
fallback

"В Габрово не е имало ромски гета, няма и да има", категорична бе кметицата на града Таня Христова пред bTV. Тя заяви, че в момента обстановката в града е спокойна и нов протест няма да има, но дори и хората да се съберат - те ще са мирни.

"Днес тук в Габрово се проведе среща на общинския съвет. В нашия град няма ромско гето, няма ромска махала. Благодаря на съветниците, че всички застанахме зад едно мнение, че в нашия град не се заселват умишлено роми", обясни Христова.

Oще по темата

"Не трябва да отхвърляме факта, че има справедлив гняв, който е натрупван с времето. Той е свързан с това, че някой смята, че може да не спазва закони. Най-важното е ситуацията да бъде овладяна и да не се стига до нови безредици", каза още тя.

"Трябва да си признаем, че всички имаме вина за ситуацията в Габрово. Проблемите, които изникнаха тук, са проблеми и на цялата държава. Полицията вероятно можеше да предотврати случилото се. Надявам се всички да се научим от този урок. Община Габрово предлага законодателни изменения, които съм изпратила до Народното събрание", заяви още Христова.

"В Габрово никога не е имало ромски гета, няма и да има. В общински жилища, които предоставяме на социално слаби лица, основно изискване е хората да са живели в Габрово поне 10 години. Няма механизъм, който да ограничи идването на хора в Габрово. По- скоро трябва да се съсредоточим в опазването на реда", смята още кметицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Чужденец

преди 5 години

До изнервен:ГЕРБ ще си отиде със сигутност, въпрос на "кога". Колкото по-рано, толкова по-добре. Лошото е, че българският ви акъл е такъв -гербаджийски- и който и да изберете бързо се огерберява.

41

изнервен

преди 5 години

До никога повече ГЕРБ. А бе, пич, не ти ли е ясно, че от нашите писанки, и твоите и моите, нищо не зависи и само се дърлим един друг. Така и не се усети, че просто те дразня и ти се впрегна като пълен глу.пак. Направих си хубав бъзик с един смотан *** и се изкефих яко. Айде чао и наздраве. Не си ми интересен повече и няма да ти отговарям. Дано да си разбрал най-после какво се случи.

40

Никога повече ГЕРБ

преди 5 години

До изнервен 39Не се натискам да ти давам акъл,защото забелязах,че на някой хора не им се отдава да го получат. Има една приказка "То да е .*** да му го набиеш,пък то акъл няма как да стане". Така,че си гледай бизнеса докато твоите са на власт доколкото можеш,печели "поръчки", защото след това може и да шофьор да не те вземат префърцунко. Хич не ми дреме за такива като теб. И не ме убеждавай сега,колко си честен, че ще се спукам от смях. Плащаш ли си всички данъци към държавата или нещо криеш?

fallback