Снмика: Helpbook

В продължение на темата от предишния ни обзор от платформата на Helpbook.info за нерегламентирани сметища, ще ви запознаем с поредното, образувало се в коритото на Суходолска река.

От едната страна на реката се виждат саморъчно изградени постройки, заформили катун, а в реката е пълно с всякакъв вид боклуци. Ужасяващата гледка между кварталите "Захарна фабрика" и "Модерно предградие" е възмутителна - смрад, мизерия, изхвърлени бутилки, дрехи, мебели, найлони и хартии. А различни отпадъци задръстват реката и поляната около нея.

Преминаваме към проблемите на друг столичен квартал - "Полигона". След построяването на няколко големи обществени сгради движението по улиците във вътрешността на квартала е силно затруднено. Пътникопотокът е увеличен многократно като условията за придвижване са твърде ограничени. Нашият читател  предлага да се помисли за въвеждане на еднопосочно движение по някои улици и забрана за паркиране в определени участъци.

При положение, че това се случи, ще се създадат допълнителни затруднения с паркирането заради недостатъчно паркоместа в района, което е факт и в момента - водачите паркират, където намерят.

Проблеми с паркирането и в квартал "Яворов“. На снимките се вижда как автомобил с варненска регистрация е паркирал върху тротоара, перпендикулярно на платното за движение. Часове наред е било невъзможно преминаването на пешеходци оттам.

Със същите проблеми се сблъсква друг наш потрепител от Пловдив. По протежение на централна улица в града ежедневно се паркира на разбит тротоар. Автомобилите са в плътна редица като често нощуват джипове и бусове. Авторът на сигнала риторично пита: "Как недобросъвестните стопани ще научат елементарното правило, че тротоарът принадлежи на пешеходците, ако не им се бръкне в джоба?"

Пътни неволи изпитват и преминаващите през разбита улична настилка в столичния квартал "Младост". Нашият потребител се опасява, че ако не се вземат мерки за възстановяване на настилката сдобилите се с травми пешеходци ще се увеличават заради многобройните дупки, неравности, разкъртен асфалт.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase