Снимка: Reuters, архив
fallback

Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България, успокои вицепремиерът и министър на отбраната красимир Каракачанов, във връзка с напрежението в лагера "Диавата" край Солун.

Oще по темата

Във връзка със зачестилите коментари, че има напрежение свързано с мигрантите в Гърция, през последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Няма място за притеснение", увери военният министър в официалната си страница във Facebook.

Той допълни, че има рутинни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно, или при настъпила кризисна ситуация. Следим обстановката. До момента няма опасност за България.

"Въпреки всичко, за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре рано сутринта, заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев, ще докладваме на министър–председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност, при нужда, да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални групи от нелегални мигранти", завършва Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 5 години

До ВанкатаЩе стрелят.... Голям го вадите тука, клавиатурни бабаити......А че *** още искат България да екстрадира граничаря, който употреби оръжия срещу гаджалския бракониер в нашите води и че има вероятност да лежи в затвора в Анадола не ви е на акъла.

57

Анонимен

преди 5 години

До 51 Стар наборМного ти е ракията

56

няма мигранти

преди 5 години

само късаме мрежата и минаваме без проблем.

fallback