Снимка: bTV

Сградата на бившите лаборатории на Здравната инспекция в центъра на Русе днес се е превърнала в сборище на наркомани и дом на клошари. Постройката, която се намира в непосредствена близост до училище и жилищни блокове, притеснява хората и те настояват да се вземат мерки.

Три години по-рано в сградата на бул. "Скобелев" са се помещавали лабораториите на Регионалната здравна инспекция, но след освобождаване на помещенията мястото е изоставено и разграбено.

За двама клошари, мъж и жена от Разград, това е дом от няколко месеца. Те са принудени да делят жилище с преминаващите наркомани, пише bTV.

След подавани сигнали на проверка са ходели както от полицията, така и от Здравната инспекция, но проблемът остава, тъй като достъпът до сградата е свободен.

От април 2018 г. сградата е прехвърлена на Министерството на здравеопазването, обявиха от Здравната инспекция. Вече е обявена обществена поръчка за превръщане на постройката в център за деца с увреждания, изграден с европейски средства. Центърът трябва да е готов догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase