Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Онкоцентърът в Русе не може да покрие нуждите на всичи, които страдат от рак в града, сигнализира неговата управа. Онкоболните, за които възможностите за лечение са вече изчерпани са принудени да чакат за да се освободи място в клиниката и да се проведе лечение, което да облекчи състоянието им.

Въпреки нуждата от повече места в центъра, Здравната каса заплаща по клинична пътека едва 12 регла в отделението по палиативни грижи, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Сред хората, които имат нужда от лечение е и 62-годишната Иванка Николова от Русе. Тя е оперирана наскоро от онкологично заболяване. През последния месец състоянието й рязко се е влошило. За нея се грижат болният й съпруг и дъщеря й.

Иванка, подобно на други болни в нейното положение, е включена в списъка на чакащите в отделението. Онкологичният център в Русе е изпратил писмо до Здравната каса, с което настоява лимитите да се премахнат.

Дъщерята на тежкоболната пациентка признава, че се чувства в безизходица. Отделението по палиативни грижи има готовност веднага да разкрие още 20 легла, ако лимитите на касата отпаднат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ОПА

преди 5 години

ТОВА Е В РЕЗУЛТАТ НА 10 ГОДИШНАТА ТИРАНИЯ НА ГЕРБ-ГРОБ--И ПАК ГИ ИЗБЕРЕТЕ--ДА ВИ ВКАРАТ ВСИЧКИТЕ В ГРОБИЩАТА...

6

Анонимен

преди 5 години

освен да пожелая на всички, от които зависи колко ще се плаща за онкоболните, да се разболеят и да нямат лечение... не знам, как може 12 легла

5

Анонимен

преди 5 години

Видими резултати...

fallback