Снимка: Pixabay
fallback

Едноседмичната акция "Скорост", която ще извършва пътната полиция до 7 април, вади наяве нови скоростни рекорди.

"Шофьор беше засечен с 277 километра в час на магистрала "Струма". Глобата на пилота ще надхвърли 1500 лева", пресметнаха полицаи. И припомнят, че повечето катастрофи с жертви и ранени са именно заради висока скорост и неправилни маневри.

По тяхната статистика най-много нарушения има в София.

Вчера само за 10 часа са установени над 7000 нарушения за превишаване на максимално допустимата скорост за движение, сочат междинните данни, събрани по време акция "Скорост" в цялата страна.

С идеята да респектира шофьорите МВР извади над 150 камери на пътищата с най-много инциденти.

"Ние сме сигурни, че ако се намали общата скорост на придвижване ще се намалят и пътните инциденти. Голяма част от произшествията и загиналите, които имаме тук – са за неспазване на елементарни правила на движението. Примерно – недаване предимство на пешеходец на пешеходна пътека", каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 5 години

1500 лв са нищожно и смешно малка глоба за такава простотия. Трябва затвор за такова нещо и конфискация на колата и доживот да не шофира!

121

водач на МПС

преди 5 години

О, аз си спомням за едно БМВ, 16 цилиндрово, поръчково, скоростомерът му показваше , че е в състояние да развива до 480 км/ч, широчината на задните гуми беше 60 см...Лично съм ги мерил ! Дзвер голям ! *** нема вече такива автомобили, не и в България.

120

Анонимен

преди 5 години

Каква е тази глоба бе?!Отнемане на книжката за 5 години и 2 години затвор без право на замяна. МИНИМУМ!Защо?Вижте два краш теста с 200 километра в час в ютуб (77 км по-бавно от него):"Crash Test a 200km/h""Incredible car crash simulation at 200 km/h"Този е взел все едно автомат и започнал стреля напосоки по улицата дето минаваме ние и близките ни.Кола с такава кинетична енергия е убиец и никоя система за сигурност (възглавници, колани, клетки и т.н.) не може да спаси околните.

fallback