Снимка: БулФото
fallback
Софийската градска прокуратура поиска от Специализирания наказателен съд да отстрани от  длъжност кмета на Созопол Панайот Рейзи, както и главния счетоводител на общината - Златка Мусева, съобщава bTV.
 
От прокуратурата смятат, че има реална опасност двамата да се възползват от служебното си положение и да създадат пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.
Oще по темата
В началото на март прокуратурата повдигна обвинения на Рейзи за длъжностно присвояване в  особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Вчера с обвинение по същите параграфи се сдоби и главната счетоводителка на Созопол.
 
От държавното обвинение твърдят, че в периода от 29 август 2014 г. до 27 март 2017 г. двамата са  присвоили над 2 000 000 лв., собственост на община Созопол. Формално парите са отивали за покриване на строителни дейности, но реално са постъпвали в сметката на физическо лице,  което няма общо с избраните фирми изпълнители.
 
От прокуратурата смятат, че има реална опасност двамата да се възползват от служебното си  положение и да създадат пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

СТРАНДЖАТА

преди 5 години

Тоя явно е спрял да слушка шайката , която го подкрепи на последните избори или пък доставките на суджуци от Созопол към столицата са намалели

7

Анонимен

преди 5 години

Отделен въпрос е защо се допуска някой с такова фамилно име да заема административен пост в България.

6

Мостът за терминал 2

преди 5 години

Кой ще ме провери?

fallback