fallback

Спонтанен протест направиха медицинските сестри от болницата във Враца пред кабинета на директора. Причината за недоволството им са новите трудови договори. Предвиденото заплащане в тях е минималната работна заплата.

От лечебното заведение обясниха - няма възможност да покрият предвидените по браншово споразумение прагове.

Трудовите договори трябва да бъдат подписани със задна дата от 1 януари. Сестрите обаче не са съгласни да поучават минимална работна заплата и да продължат да работят в сегашните условия.

Според ръководството предстои корекция в договорите, но трябва да бъдат получени пари от министерството. Медицинските сестри обаче не вярват, че ще има промяна.

От януари до момента дори най-опитните сестри в най-тежките отделения не са получавали заплата повече от 540 лева, съобщава Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Медицинска сестра

преди 5 години

Добри или лоши след 5 години няма да ни има на трудовият пазар.Факт!

14

Анонимен

преди 5 години

Ужас , трябва всички да напуснат . Е вие какво отношение искате да имат като все някой близък на болния или някой лекар преди това се държат отвратително с персонала , как после същия и той да се държи мило и добре . След някоя друга година ще остане персонал само в големите градове .

13

До 7

преди 5 години

А замисляш ли се ако си работещ беден десетилетия наред дали и по-зле няма да си от тях?!Известно ли ти е как се живее, ако работиш със стаж по 20, 30 и повече години и не можеш да посрещнеш най -необходимите си потребности! И това се отнася не само за здравните работници...Ела блъскай и после ругай, ако можеш...!

fallback