Снимка: архив, БулФото
fallback

Заместник-кметът на Хасково Милена Янузова живее в общинско жилище за социално слаби, без да отговаря на условията за ползването му.

Oще по темата
"Аз мислех, че съм във ведомствено жилище. Ако нямах друга опция, в смисъл, ако нямаше общинско жилище, щях да си наема квартира. Ако има опция, защо не. Между другото, жилището е много хубаво", коментира Янузова пред репортер на БНР.

Кметът на Хасково Добри Беливанов назначи проверка на всички общински жилища, а прокуратурата проверява случай на продаден общински апартамент с подправени документи и подписи.

Общината разполага с 495 жилища. За социално слаби те са 105, а за тях чакат стотици жители на града, които отговарят на критериите за ползването им.

Преди дни Върховната административна прокуратура откри нарушения в наредбите за продажба и наемане на общински жилища в страната.

Всъщност по наредба Янузова е трябвало да получи ведомствено жилище. Тези жилища обаче са само 5 на брой. Докато общинските са над 450. За да получи едно от тях, Янузова е картотекирана като крайно нуждаеща се от Комисията, съобщи bTV.

"Янузова може да е общински служител, но тя е настанена по общия ред на наредбата", каза Велин Балкански - зам.-кмет на община Хасково.

Така в социалните жилища в Хасково се настаняват висши общински чиновници, полицаи, дори лекари. Въпреки че противоречи на наредбата, според общината практиката не е проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Anonim

преди 4 години

В Хасково общината гони Хора от държавни жилища които са на ниски заплати че са закъснели с наемите,а зам.кметицата с 1900 лв заплата живееше или все още живей за 70 лв наем.Измамници подли

23

Анонимен

преди 5 години

Ако няма друга опция, в смисъл да откраднеш няколко милиона от държавата и общината, защо да не бъдеш честен? Ако има опция, защо не? Милионите са много хубави.

22

Анонимен

преди 5 години

Хората кметове милиони преведоха на свои сметки, а тези за едни 70 лева наем се заяждат.

fallback