fallback


Попадналият под прицела на "Икономическа полиция" Стойно Чачов е кмет на Стрелча от 2015 година. Избран е на последните местни избори след балотаж между него и червеният Иван Евстатиев. Издигнат е от АБВ.
Oще по темата


Вчера Икономическа полиция започна проверка в община Стрелча срещу кмета по сигнал за принуда и злоупотреба с власт.

Той заставил 17 души, служители на различни дирекции в общината, да подпишат заявления за напускане без дата.

Новоизбраният градоначалник е завършил висшето си образование в Национална Спортна Академия в София. Бил е на щат в Българския футболен съюз, един от двамата международни съдии по минуфутбол в България, пише Bulgaria ON AIR.

Чачов влезе в светските хроники, след като през 2016 г. взе за жена "Мисис Баба" - Дони Василева. Женят се на романтичния гръцки остров Санторини.

"Предложението беше безкрайно изенадващо, много бързо, три месеца след като се запознахме, той пристигна на вратата вкъщи с един огромен букет и с пръстена", споделя Дони Чачова.

Не за пръв път кмет на Стрелча попада под прицела на разследващите. Преди три години бившият градоначалник Евстатиев беше обвинен в изнасилване на 16-годишна ученичка. Близките на момичето настояха да бъде упражнена максималната строгост на закона.

В крайна сметка Евстатиев беше осъден на 4 години затвор, но беше освободен предсрочно. Името му нашумя още през 2005 г., когато като кмет на Пазарджик той беше замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Ти да видиш..

преди 5 години

Иван Евстатиев щял да се кандидатира отново. Бил най моралния кмет.

13

Анонимен

преди 5 години

Тез кметове на Стрелча са хвани единия, удари другия. Селски тарикати.

12

Гошо...Тъпото

преди 5 години

На снимката на...статията не е Стрелча,а Кривунделово.Познах по дървото и...мартеницата,защото аз я закачих.Жената ми даде три и се...чудех на кой да я дам.

fallback