Снимка: Bulgaria ON AIR

Близо 20 години една жена от Велико Търново е вдъхновител на десетки бъдещи медици, ежедневно надлъгва смъртта и връща надеждата на хората. Това е една история за призванието да бъдеш лекар и силата да държиш човешки живот в ръцете си, майчината всеотдайност и любовта.

Д-р Сибила Маринова си спомня, че когато завършва образованието си периодът е такъв, че човек трудно си намира работа. "Исках да стана педиатър, но единственото свободно място беше в реанимация, беше обявен конкурс на който се явих...", разказва тя пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки крехката си външност, д-р Маринова днес е еталон за сила на духа, самодисциплина и самоконтрол над емоциите, най–вече за по-младите си колеги.

В последните няколко години тя е посветена и на благородната кауза да просвети обществото ни по темата "донорство".

А тъй като никога не е робувала на клишета, д-р Сибила Маринова избрала в свободното си време да се отдава на един нетипично женски спорт - бокс.

Отвъд успеха като лекар и началник на екип от 50 души, стотиците променени съдби и образа на силна и желязна жена, стои най-важното постижение в живота на Сибила Маринова – дъщеря ѝ, която днес вече върви по нейните стъпки.

Лекар, учител, майка и любима, Сибила Маринова успява да се превъплъти във всяка роля, която животът ѝ предоставя. С лекота успява да надлъгва ежедневно смъртта, да бъде строга, взискателна и в същото време нежна и любяща майка, да обича с цялото си сърце, да бъде силна жена в мъжки свят, да бъде вдъхновител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase