Снимка: Булфото, архив
fallback

Жители на ромската махала в село Войводиново оспорват заповедта на кмета на община Марица за премахване на незаконните сгради, а днес в Пловдивския административен съд ще се гледа едно от делата.

Съдиите трябва да решат дали една от незаконните тухлени къщи в махалата да бъде бутната, съобщава bTV.

Oще по темата
Обитателите на сградата обжалват намерението на местната власт да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение.

До началото на април се очаква да бъдат разгледани 17 подобни жалби.

Кметът на селото Димитър Тосев е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населеното място отново ще се вдигне на бунт.

Dnes.bg припомня, че напрежението във Войводиново избухна в началото на януари, когато двама роми от махалата нападнаха командоса Валентин Димов. След случая вицепремиерът Красимир Каракачанов пък предложи стратегия за справяне с ромския проблем в страната, която бе широко обсъждана от всички политически сили и обществеността. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 5 години

Преди две години мои близки си купиха къща за 200 хил. до Военна академия и месец по-късно представиха в Общината инженерно-технически проектоплан за ремонт и подобрения, включително на покрива. Междувременно живеят на квартира за 800 лв. месечно.Може ли да познае някой какво движение има по техния въпрос за две години?Браво, познахте!По едно време им казах - ромбо цели къщи строи и никой дума не му казва; почвайте, като видят, че сте свалили керемидите, веднага ще дотърчат да ви глобят!

35

Анонимен

преди 5 години

kmetskite voivodinski slugi sa teroristi, te razvajdat nezakonni novi teroristi....bg zakoni sa obeseni tam....

34

Митко

преди 5 години

Какво изобщо се обсъжда това ?!?! Законна ли е остава - ако е незаконна се маха ! Какво има да се обжалва и тн. Да им предложат да ги озаконят да плащат данък сметки както всички останали. И най-вече да ги накарат да си платят земята на пазарна цена ! Ако не могат и не искат да се махат !!!

fallback