Снимка: Булфото, архив

Жители на ромската махала в село Войводиново оспорват заповедта на кмета на община Марица за премахване на незаконните сгради, а днес в Пловдивския административен съд ще се гледа едно от делата.

Съдиите трябва да решат дали една от незаконните тухлени къщи в махалата да бъде бутната, съобщава bTV.

Още по темата
Обитателите на сградата обжалват намерението на местната власт да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение.

До началото на април се очаква да бъдат разгледани 17 подобни жалби.

Кметът на селото Димитър Тосев е категоричен, че ако съдът отсъди в полза на ромите, населеното място отново ще се вдигне на бунт.

Dnes.bg припомня, че напрежението във Войводиново избухна в началото на януари, когато двама роми от махалата нападнаха командоса Валентин Димов. След случая вицепремиерът Красимир Каракачанов пък предложи стратегия за справяне с ромския проблем в страната, която бе широко обсъждана от всички политически сили и обществеността. 

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 4 месеца

Преди две години мои близки си купиха къща за 200 хил. до Военна академия и месец по-късно представиха в Общината инженерно-технически проектоплан за ремонт и подобрения, включително на покрива. Междувременно живеят на квартира за 800 лв. месечно.
Може ли да познае някой какво движение има по техния въпрос за две години?
Браво, познахте!
По едно време им казах - ромбо цели къщи строи и никой дума не му казва; почвайте, като видят, че сте свалили керемидите, веднага ще дотърчат да ви глобят!

36

Анонимен

преди 4 месеца

kmetskite voivodinski slugi sa teroristi, te razvajdat nezakonni novi teroristi....bg zakoni sa obeseni tam....

35

Митко

преди 4 месеца

Какво изобщо се обсъжда това ?!?! Законна ли е остава - ако е незаконна се маха ! Какво има да се обжалва и тн. Да им предложат да ги озаконят да плащат данък сметки както всички останали. И най-вече да ги накарат да си платят земята на пазарна цена ! Ако не могат и не искат да се махат !!!