Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Няма установени нарушения на плажа "Алепу". Не се извършва строителна и монтажна дейност, а само брегоукрепване. Това каза пред журналисти началникът на Регионалната дирекция по национален строителен контрол - район "Югоизточен" Милен Ненчев, съобщава БТА. 

Oще по темата

Днес той на място инспектира района. Проверката бе предизвикана след сигнал от граждани, че през почивните дни там е възобновено строителството на вилния комплекс и на брега се излива бетон.

Изгражда се укрепително съоръжение за спиране на свлачищните процеси, на този етап инвеститорът спазва предписанията, каза Ненчев. По думите му Община Созопол е издала заповед за спиране на строителството на вилните обекти, разрешения има само за брегоукрепителните дейности на мястото.

След укрепването ще извършим цялостен мониторинг, който да установи дали действително съоръжението изградено по този начин от инвеститора ще доведе до трайно и стабилно укрепване на ската и дали действително е спряна активната свлачищна зона. И ако този мониторинг докаже че целта е постигната, тогава би могло инвеститорът да работи по следващия етап - изграждане на ваканционния комплекс, добави Ненчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

" Укрепеното" селище! За всеки строителен инженер и архитект, като го погледне е ясно, че се строи жилищна сграда! Това не е укрепване, вие сте излели нулев цикъл и сте направили кофража на първата плоча. Укрепването трябва да е там,където е оградата. Явно играят много пари.Интересно като построите ваканционното селище Всичко е проядено в тая държава.

25

ЗАКРИВАЙ

преди 5 години

Миленчо и той вече е в списъка на работниците за урановите мини...да си знае ;)

24

Анонимен

преди 5 години

Забранено ти е да строишПредизвикваш свлачище и правиш "укрепване" + ваканционно селище и всичко е законно

fallback