Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Все повече руснаци проявяват интерес към закупуване на втори дом в чужбина, като България се оказва най-харесвана, сочат данни на руски медии.

Брокери у нас обаче твърдят, че тенденцията е точно обратната. Заради девалвацията на рублата руснаците масово продават жилищата си по родното Черноморие.

В Поморие има квартал, който се казва "Малката Москва". По последни данни в морското градче имоти притежават около 5000 руски граждани. Най-често това са пенсионери, които живеят постоянно там, или млади семейства, които са си купили ваканционен имот.

Данни на Руската федерация сочат, че около 500 000 имота в източните части на България са притежание на руски граждани. Бумът беше най-вече през 2005 и 2006 година.

Сега обаче интересът на руснаците е главно към имоти в покрайнините на морските ни курорти. В Поморие дори беше регистрирано удвояване на населението след заселилите се руснаци, а дори и сега в "Малката Москва" строителството продължава, което сочи, че все още има търсене.

Брокерите обаче отчитат, че обедняването на средната руска класа и девалвацията на рублата принуждават много от тях да продават своите имоти.

Руският почетен консул в Бургас също беше категоричен пред камерата на Bulgaria ON AIR, че тенденция за закупуване на нов втори дом няма, а по-скоро тя е към продажба на тези, които вече са си закупили такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Заради визите

преди 5 години

В турция няма визи за руснаците

29

Анонимен

преди 5 години

До23. А защо българина живее по бедно от руснаците. Това ли заслужава. Да е по бедна от руснаците ?

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 28Хайде, хайде. Джуджето окупира Крим, Донбас и Луганск заради американски заговор. Тия ги разправяй в клуба на БСП. Там некой изкуфял комунист може и да ти поверва.

fallback