Снимка: BulFoto

Несебър заема лидерското място в класацията за най-предпочитани сватбени дестинации, сочат последните статистически данни, съобщава Монитор.

Още по темата

Влюбените все по-често избират старинния град, за да изрекат обета си за вярност един към друг. "Несебър притежава уникална и неповторима атмосфера, в която са вплетени магията на древността и романтиката на морския бряг. Затова и градът се утвърждава като място, където влюбени двойки от страната и чужбина избират да сключат брак", обясняват местните жители.

През последните години полуострова безспорно е предпочитана дестинация за сватбен туризъм, който местната власт се стреми да наложи и разшири. Общината стратегически работи за развитие на сватбения туризъм и за имиджа на Несебър като град на любовта.

През изминалата година браковете, сключени в града са общо 138, като от тях 13 са пресъставени. Между тях има съюзи между българка и никарагуанец, българин и австралийка, няколко брака между български граждани и граждани на Великобритания, Русия, Украйна и страни членки на Евросъюза. В Несебър своята любов са запечатали с подпис и изцяло чуждестранни двойки от Армения, Великобритания, Беларус и Русия. Смесените бракове сключени в Несебър за миналата година включително пресъставените са 48. Венчавките започват още в първия работен ден на новата година и продължават почти до последния.

Първата сватба през изминалата 2018 г. е била на 5 януари, а последната се е състояла на 22 декември.

Менделсон е звучал най-много пъти през август, когато сключените бракове са двадесет и шест, три от които на сакралната дата 08.08. 2018г. и седем на 18.08.2018г. През юни е имало осемнадесет венчавки, а през май и юли по четиринадесет. Най-малко са регистрираните бракове през октомври и януари – съответно четири и пет.

Като цяло статистиката при браковете показва възрастово предимство на мъжа, но се наблюдава тенденция за разчупване на този стереотип и при все повече двойки по-възрастна е жената, сочат данните от регистрите на община Несебър.

Интересен за 2018 година е брак между мъж на 43 г. и жена на 54 г. и двамата българи, което е поредното доказателство, че за любовта възраст няма. Друг факт в подкрепа на всеизвестната истина, че няма граници за любовта са младоженци с разлика от 22 години във възрастта, които са си казали „Да“ в магнетичния Несебър. Най-възрастната двойка сключила брак в града е между мъж на 75 г. и жена на 63 г. и двамата чужденци.

Планираните през месец март сватби са четири, а други две са заявени за април. Засега браковете, записани за месец май са единадесет, като 3 от тях са в един и същи ден. Над  тридесет двойки още от сега са резервирали дати за венчавки до края на настоящата година.

Коментари Напиши коментар

8

Гoшу

преди 1 година

До Анонимен

само ти ли не разбра че не съм Гошу. Ползвам му акаунтчето назаем. по3драви от sydney australia, тук съм в момента

7

sofeto

преди 1 година

През "летният сезон" Несебър заприличва на огромен кичовски битпазар. Покори ми сърцето!

6

Анонимен

преди 1 година

Гошу, сега в Австралия ли си?