Снимка: Dnes.bg
fallback

Десетки граждани на Смолян са сигнализирали за опити за телефонни измами само за ден,  съобщават от Областната дирекция на МВР. От полицията отчитат, че на този етап няма пострадали.

На 25 февруари в РУ - Смолян са получени десетки обаждания от граждани, сигнализирали за опити за телефонни измами. Такива обаждания е имало и предишните дни в РУ - Златоград.

Различни лица са прозвънявали на домашните телефони на десетки жители на областта, твърдейки че се обажда „разследващ полицай Христов“ или „разследващ полицай Георгиев“ и искали пари с обяснението, че трябва да им се съдейства за разкриване на престъпление.

Вероятно става дума за проучване на района и набелязване на жертви, които да предадат пари на измамниците, отчитат от полицията.

Гражданите споделят, че в началото разговорите се провеждат със спокоен тон, но в последствие измамниците започват да заплашват, което се превръща в тормоз. Към настоящия момент няма постъпили сигнали за пострадали от измами, но органите на реда очакват обажданията да продължат и следващите дни.

Затова от полицията в Смолян припомнят, че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления. Единственият начин, по който някой може да помогне в разкриване на престъпление е да даде свидетелски показания, ако някой е станал свидетел на престъпление.

При разговорите с непознати по телефона препоръчваме хората да задават повече въпроси, от колкото да отговарят на такива. И незабавно след получаване на обаждане да сигнализират на тел.112, отчитат от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Киро Кюмюря

преди 5 години

"че няма процедура, по която полицейски служители да събират парични суми от гражданите за разкриване на престъпления."Ха сега де! А Ваклинчо нали се изръсил с нам колко си хиляди евро?!... Да фанат фризьорката...

4

Анонимен

преди 5 години

Част от парите на държавната полиция ги дайте на частна милиция и за 1 месец измамниците ще изчезнат в пряк и всякакъв смисъл! Или въведете почина - убий ,,муле" и получаваш орден ,,Средна гора" и нова ,,Лада"!

3

Васко

преди 5 години

Абе спрете си стационарните телефони бе! Това защо никой не го казва?

fallback