Снимка: архив "Булфото"
fallback

38 млн. лв.  ще струва на данъкоплатците поредното преброяване. То ще се проведе през 2021 г. като отново ще има възможност и за електронно подаване на данните. Електронното ще се проведе през през януари, а  иначе преброителите ще ходят по домовете ни от 1 до 15 февруари.

Oще по темата

 
Шефът на  НСИ Сергей  Цветарски обясни, че  предстои да бъде изготвен  въпросникът, който ще бъде подложен и на обществено обсъждане. Това ще е 18-то преброяване на населението и жилищния фонд в България.

"При предишни преброявания броят на преброителите беше значително по-голям, около 40 хил. души и са успявали", каза още Цветарски. Според него през 2021 г. ще са необходими по-малко преброители - в порядъка на 20 хил. души, тъй като има комбинирано преброяване по електронен път и чрез преброители.

Преброяването през 2021 г. ще бъде задължително – статистическото наблюдение не е само национално, то ще осигури информация за целия ЕС. Който откаже да участва в него ще бъде глобяван. През 2021 г. ще се проведе преброяване във всички страни от ЕС .

А колкото се отнася до етноса оказва се, че този път ще има възможност всеки един да се самоопредели доброволно, като ще има и отговор: "Не се самоопределям“.

По въпроса за пола обаче има само две възможности - мъж или жена. Цветарски обясни, че от НСИ наблюдават биологичния пол, а не различни негови разновидности, тълкувания.
 
"Съгласно регламентите на ЕС, включително регламентите за използваните класификации, възможните разновидности на пола са две – мъж/жена", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

чарли

преди 5 години

Най после преброяване,ще си запиша етнос ......ин да може да взимам помощи,да ми опрощават наемите да ми купят климатик,да не плащам ток,вода,телефон да мога да си бера желязо,и всичко това без някой да ми търси сметка.

16

Наблюдател

преди 5 години

А, трябва!

15

Анонимен

преди 5 години

ХАХАХАХПреброяване, защото Фейса на Марк е претъпкан с дублиращи и флашиви профили.Нали тези които контролират стадото трябва да знае НАЛИЧНАТА бройка!!!!!

fallback