Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Нагли шофьори паркират всеки ден колите си в градинки, паркове и детски площадки в София.  В момента глобата за паркиране в зелена площ е от 100 до 500 лв., докато санкцията с фиш е от 20 до 50 лева. За подобно нарушение в квартал "Люлин" ни сигнализираха в платформата на Helpbook.info.

"Редовно паркиране в зелените площи и разпространение на кал на колелото на автобусите в жк. "Люлин" 5, на гърба на бл. 528 А. Мога да предоставя снимки на нарушителите. Моля да се изравни калта и коловозите и да се ограничи навлизането на коли през пътеката в зелени площи“, призовава гражданин. На снимките се виждат няколко на брой спрени автомобили и други в процес на паркиране. Равносметката е разбита пътека, дълбоки кални коловози и разпръснати боклуци.

За същия квартал получихме сигнали за изоставени автомобили в съседни улици. На снимките се вижда, че първият е участвал в катастрофа, а другият е излязъл от движение.

Безогледно паркирани коли са засечени от наш читател и в района на квартал "Изгрев". От изпратените снимки е видно, че всеки е спрял както си иска и може. Особено впечатление прави паркиран перпендикулярно на пешеходния тротоар автомобил.

Пътни проблеми не липсват и в Шумен: "На улица "Божур" има пропадане на асфалт до ВиК шахта, която се намира в непосредствена близост до кръстовището с ул ."Марица". Считам, че образувалото се пропадане край шахтата може да доведе до предпоставки за възникване на ПТП.“

Получихме обезпокоителен сигнал за район "Красна поляна“. На тревните площи срещу болницата в квартал "Надежда" системно се изхвърлят употребявани автомобилни гуми. Потребителят се опасява от възникването на пожари и замърсяване на въздуха.

Завършваме днешния обзор с въпрос от потребител, касаещ Комисията за защита на потребителите: "След изтичане на търговска гаранция ел.уред "Адакс", Норвегия, закупен от фирма "Берг", България, беше върнат за ремонт извън гаранционно. Подменени бяха термостат, нагревател и платка, почти всичко, с нови и оригинални части на фирмата "Адакс", Норвегия. Запитах каква гаранция ми дават на така извършения ремонт и отговорът беше - 1 г. Моля за потвърждение, че тази практика е правилна, при положение, че има закупени нови стоки и според ЗЗП би трябвало за тях гаранцията да е 2 г.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Да направят тази кал на добре асфалтиран и очертан паркинг и няма да паркират по зелените площи. Така е в нормалните държави.

19

Факт

преди 5 години

Очевидно общината е виновна. Навсякъде по света, когато има проблем с пракирането, правят нормални паркинги - подземни, многоетажни, отстрани на улиците, стеснявайки тротоарите и вместо на част от зелените площи, за да не се паркира в калта. Само в София се реве, че се паркира по зелени площи и тротоари.

18

Анонимен

преди 5 години

Гледах филм за 30 - етажни паркинги в Токио. Закарваш колата и асансьор я изкарва някъде нагоре. Идваш да си я получиш, набират кода на компютър и след 3-4 минути колата ти идва долу.Всичко е компютризирано и автоматизирано.

fallback