Снимка: Монитор

3-месечното бебе, което бе отнето от своята майка Симона малко след раждането, няма да бъде настанено в приемно семейство. Това реши Районният съд в Смолян, който отхвърли молбата на Дирекцията за социално подпомагане детето да бъде дадено на временни родители, съобщава сайтът "СмолянБГвести".

Решението на съда подлежи на обжалване в 7 дневен срок, а ако такова не последва, момченцето ще бъде върнато на своята майка.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, историята на Симона, чието дете бе отнето след раждането, трогна стотици хора в България и чужбина. Много хора изявиха готовност да помогнат на 26-годишната майка от смолянското село Арда да върне бебето си.

За целта стартира и онлайн подписка, която набира популярност.

Мотивът на социалните за отнемането на детето е постъпил устен сигнал от неонатолозите от МБАЛ "Братан Шукеров" за дете в риск. Повод за подаване на сигнала е бил, че медицинският персонал в отделението е установил, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит – отговаря мудно и неточно на задаваните въпроси.

Другият довод на социалните е, че в дома на Симона и бабата Ана Хаджийска в селото липсват елементарни жилищни условия за отглеждане на детето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase