fallback

Отровени котки са били намерени в района на един от най-посещаваните паркове в Пазарджик - "Свобода".

Фанка и Иван Пашови всеки ден се разхождат в парка. Казват, че много хора хранят бездомните котки, които от известно време са се настанили в градинката точно до входа.

Освен храна и вода, добри хора направиха и дървена къщичка за тях, обясни семейство Пашови пред Bulgaria ON AIR.

Христо Ненчев също идва често на разходка на Острова. Мъжът споделя, че напоследък някои от котките наистина ги няма. Според него посегателството върху животни е престъпление и трябва да се наказва с цялата строгост на закона.

Според местни природозащитници става въпрос за планирано изтребване на котките в парка. Застрашени от отровата са не само котките на Острова, но и децата, които играят в тревните площи, твърдят хората.

От общината и полицията в града заявиха, че при тях сигнали за мъртви котки не са подавани до този момент и не знаят нищо за отровените животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ЕДИН НАРОД

преди 5 години

Един народ се познава по отношението му към животните. В България към днешна дата няма никакви наказания за издевателства над животните. Справка - вижте настоящия закон за защита на животните. Свързан е единствено с регистрационните правила за тях и регулацията на бездомните животни. НО, НИКЪДЕ няма наказание за посегателство! Повтарям НИКЪДЕ! СРАМОТА! НИКОЙ ЛИ БЪЛГАРИН НЕ ГО Е СРАМ ОТ ТОВА? ПИТАМ? ЖИВЕЕМ ВЪВ ... АЙДЕ ДА НЕ КАЗАМ ЧУВСТВАТА СИ СЕГА, ЧЕ ЩЕ МИ ПРАТЯТ НЯКОЙ ДА МИ ВРЪЧВА ПРОТОКОЛ...

14

Анонимен

преди 5 години

До ЦецоНа моите котки съм им сложил къщичка и постоянно стоят в нея.

13

Цецо

преди 5 години

Котките не са като кучетата, затова къщичките за тях са безполезни! Иначе съм противник на нечовешкото разрешаване на проблемите с бездомни животни...

fallback