fallback

Незаконен кучкарник притеснява жителите и ловците от село Еремия в община Невестино. По неофициална информация той се стопанисва от две неправителствени организации.

В него има над 150 кучета, които са без надзор. Преминават под оградата и по-голямата част от тях всъщност са на свобода.

Някои от кучетата са агресивни и нападат хора и домашни животни, твърдят местните. Предполага се, че този незаконен кучкарник се стопанисва от фондация "Защита на животинки в беда” и Дружество за защита на животни-Кюстендил.

След подадена жалба с около 300 подписа е извършена проверка.

"Установяват, че обектът не е регистриран по Закона за Ветеринарно-медицинската дейност, не е ограден с подходяща ограда, която да предотвратява излизането на кучета или влизането на външни лица в този обект. Установено е, че обектът няма денонощна охрана", обясни директорът на ОДБХ Велка Войнова пред Bulgaria ON AIR.

След направените предписания обаче оградата е вече укрепена. Но хората от селото продължават да са притеснени. Кучкарникът се оказва проблемен и за ловците от региона. Според тях заради врявата от животните, дивечът е изчезнал.

След като бъде направена повторна проверка, ще бъде решена и съдбата на този кучкарник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Кучешка тения разнасятБолестта е смъртоносна за хората

11

И....

преди 5 години

Добре край... Хубава идея, но защо политиците не дарят от бюджета си, който харчат за един ден... Само ден от месеца си на общините за тази добра кауза за храна и дом на бездомните животни и хора... Сигурно ще е малко по - хубаво, но ще е добро.

10

И....

преди 5 години

Истинските неща са неоценени... Това исках да кажа. Извинете ме за грешката.

fallback