Снимка: архив "Булфото"

69-годишна жена от Пазарджик е предала 28 хиляди лв. на ало измамници, съобщиха от МВР. Възрастната жена била измамена по стандартната схема, след като получила обаждане от непознат, който се представил за следовател и поискал помощ за залавянето на телефонни измамници.

Още по темата

Без да се замисли бабата изтеглила от банка спестяванията си от 28 хиляди лв., поставила ги в найлонова чанта и ги занесла под пейка в кварталния парк. По подобен начин, вероятно същите телефонни измамници, успели да вземат 100 лв. и бижутата на съпругата му от 71-годишен мъж от града. За разкриване на измамите в полицейското управление в Пазарджик бил сформиран оперативен екип.

Криминалистите успели да попаднат в дирите и да задържат на 26-годишния Цветан С., който се оказал посредникът, прибрал парите на жертвите, при тези два случая. Проверява се съпричастността на арестувания към други случаи на телефонни измами в региона и страната.

В същото време по заповед на директора на областната полицейска дирекция в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев в населените места на областта тече активна разяснителна кампания, осъществяване от полицейски служители, заради зачестилите случаи на телефонни измами.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase