Снимка: Bulgaria ON AIR

Клип на шофьор, който с 280 километра в час изпробва новия си автомобил по Околовръстното в София, предизвика вълна от възмущение и негативни коментари в социалните мрежи. Автомобилният състезател Крум Дончев коментира видеото и призова от ефира на "България сутрин" да се създадат полигони, на които освен обучение на млади водачи, да може и хората да развиват висока скорост, за да не го правят на пътищата.

Още по темата

"Шофьорите трябва да бъдат поставяни в екстремална ситуация. Те трябва да се учат как да реагират в тази екстремална ситуация. Този тип обучения са специализирани, до момента това не се е случило в България", добави той.

Дончев допълни също, че подобно обучение е необходимо заради инфраструктурата и средата, в която се движат водачите у нас.

"Едни специализирани полигони могат да служат освен за обучение и за поле, където тези хора да се докоснат до света на високите скорости по възможно най-безопасен и регламентиран начин. Не да го правят на улицата", обясни Крум Дончев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Автомобилният състезател добави, че е лесно да вдигнеш 300 км/ч и призова за строги санкции на водача, който е карал безразсъдно на Околовръстното в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase