Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Клип на шофьор, който с 280 километра в час изпробва новия си автомобил по Околовръстното в София, предизвика вълна от възмущение и негативни коментари в социалните мрежи. Автомобилният състезател Крум Дончев коментира видеото и призова от ефира на "България сутрин" да се създадат полигони, на които освен обучение на млади водачи, да може и хората да развиват висока скорост, за да не го правят на пътищата.
Oще по темата


"Шофьорите трябва да бъдат поставяни в екстремална ситуация. Те трябва да се учат как да реагират в тази екстремална ситуация. Този тип обучения са специализирани, до момента това не се е случило в България", добави той.

Дончев допълни също, че подобно обучение е необходимо заради инфраструктурата и средата, в която се движат водачите у нас.

"Едни специализирани полигони могат да служат освен за обучение и за поле, където тези хора да се докоснат до света на високите скорости по възможно най-безопасен и регламентиран начин. Не да го правят на улицата", обясни Крум Дончев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Автомобилният състезател добави, че е лесно да вдигнеш 300 км/ч и призова за строги санкции на водача, който е карал безразсъдно на Околовръстното в София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 5 години

Един премиер твърди че прави Европейски магистрали ? На Аутобана няма ограничения ! Но хората умеят да карат ! Учили са се да карат на полигон , на мокро , на кал , на сняг , чакъл и пясък ! Тука и на паркиране не те учат на курсовете ! Ако има няколко писти ( полигони ) за екстремно каране, това ще подобри значително уменията на водачите, ще влизат пари в държавата от мераклийте . Няма да се кара лудо по-пътя и ще намалеят инцидентите. Но на никого не му пука !

31

до v8 twin едиквоси

преди 5 години

ти ми карай с 300 и ми кажи, че ти преча, пък и слез да "ям бой" и после не се чуди що няма да си седиш на *** поне месец, пръдльоо смешен...само гледай да не ми се паднеш на мен

30

тъпчо

преди 5 години

това предложение е от типа..."за да се намалят убийствата в страната дайте да създадем по 1 квартал към всяко селище, където всеки да може да си убива колкото си ще" .. и ще решим проблема с незаконните убийства

fallback