Снимка: Кадър, Нова тв
fallback

Жители на Габрово излизат на протест. Причината за недоволството им е обходният път на града, който минава на метри от покривите им. Мост, вместо покрив, падащ бетон и каски в двора - от това се оплакват местните. А част от къщите са отчуждени така, че в някои от тях две от стаите са вече държавни, а останалите - частни. 

"Отчуждена ни е плевнята и градината. Заливаха ни с бетонов разтвор. Не виждам взети мерки”, каза пред Нова тв жителката Мария Тотова. По думите й, при строителството падат каски, чукове, бетон. В една от къщите, намиращи се под строеш е залят вътрешният двор, площадката, терасата и покривът.

Жители коментират, че нямат никаква гаранция, че няма отново да бъдат заляти."Не виждам взети мерки да не пада нищо.  Как ще ни осигурят?", питат още местните.

Друг жител се оказа с отчуждени част от стаите на къщата, но коя точно част бива отчуждена, решава държавата. Хората имат и още претенции, че по улицата минава тежка техника, а от общината обясняват, че районът ще бъде възстановен.

"Взети са абсолютно всички мерки за осигуряване на безопасни условия на труд, които да гарантират както сигурността на работещите, така и на хората, които преминават по улица "Никола Войновски".

Работната площадка е обезопасена с мрежи, за да не падат предмети”, заяви директорът на областното пътно управление Деян Георгиев. Той допълни, че се отчуждават постройките, които са законно построени и са в режим на търпимост. Също така добави, че са предприети мерки по възстановяване на нанесените щети.

Работниците коментираха, че заливането с циментов разтвор станало заради технически проблем - спукан маркуч и нямало да се повтори. "Случва се, нищо особено", коментира работник.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

nali tova nedorazumenie DONCHEV e ot tam.

19

Гобровец

преди 5 години

Ще сложа една, две кофи да си набера бетон. Нали сме скрънд.зи.

18

Анонимен

преди 5 години

габровецо, баба ти таня ще те ушие с дългове и ще избега в брюксел. 15 хил работещи ще плащат 12 милиона - па ти се радвай на *** проекти (от които м-у другото се краде, като за последно)

fallback