Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Съдът даде "зелена светлина" на строеж в Синеморец, спрян преди четири години от екоинспекцията в Бургас, тъй като попада в Природен парк "Странджа".

Според решение на ВАС имотът е в урбанизирана територия и може да се строи. Строителното разрешително било издадено преди теренът да бъде включен в границите на парка, предаде Bulgaria ON AIR.

Собственик на терена е бизнесменът Неделчо Гинин. След решението на съда е категоричен, че ще строи.

"Ако някой в държавата не си е свършил работата, това не съм аз. На търг е купено мястото. Дал съм за мястото доста дебела цена над пазарната. Направени са проекти, всичко е съгласувано. РИОСВ беше осъдено първоначално за мълчалив отказ, защото половин година мълчат и не дават никакво решение, защото нямат документи. А пък парк "Странджа" въобще нямат никакви документи за граница", обясни бизнесменът.

Археологът Атанас Орачев разказва, че по време на изливането на бетона е унищожена и могила. С изливането на плочата проучванията няма как да продължат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Наско

преди 5 години

А вий,вий сте ***..

17

Хотелите

преди 5 години

по *** са идеалната перачница за пари. За така наречените бизнесмени е много по-изгодно хотела да стои празен, отколкото да работи. Веднъж перат пари със строителството и втори път пишат нощувки на несъществуващи туристи. Вие си мислите, че хотелите са празни, а се отчита ръст на туризма. Как става това. Ами ето как - на този свят има много пари, които трябва да бъдат изпрани. България е рай за такива схеми.

16

Анонимен

преди 5 години

*** бе!!! Ненаяли се. Стройте бе м**** ви да е*ба, цялото крайбрежие застройте, пък после ревете, че мизерните ви хотели празни стоят и няма балами, които да ви бачкат за 500 лв и трябва да внасяте социално слаби украинчета да ви бачкат без пари

fallback