Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Смолянско бавно се възстановява след снежното бедствие. След валежите обаче се активизираха свлачища. В община Баните няколко села са засегнати от падналата кална маса, а някои места все още са застрашени. Жителите са притеснени.

Два и половина след полунощ силен трясък събужда жителите на родопското село Малка Арда. Свлякъл се е огромен скат. Калната маса отнася постройка директно върху къщата на Кристина.

"Ударът беше много силен. Влезе направо в двора ни", сподели Кристина Патева пред Bulgaria ON AIR.

Няколко са засегнатите къщи. Към момента земната маса не се разчиства заради опасността свлачището да се активизира отново.

След обилните валежи проблеми има и в село Баните. Поддала подпорна стена може да отнесе в дерето къща, в която живеят три семейства. Багер премахва пръстта зад стената, за да се намали натиска, но хората са притеснени.

Две възрастни жени са евакуирани от дома си и в село Давидково, защото и тяхната къща е застрашена от свлачище.

"Бабите са при близки и роднини, две вечери нямаха и ток", сподели пред Bulgaria ON AIR кметът на община Баните Милен Белчев.

На редица места в Смолянско има свлачища и пропаднали пътища, откъснати или бедстващи хора няма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

лоша работа...

преди 5 години

Това е курортно село, за който не знае!Там са корави хора, дано се справят, но е много трудно да се строй здраво и на много етажи, като си в свлачищен терен. Интересно ми е дали старите подпорни стени от каменни блокове са здрави, защото сега всички укрепват с бетон?

2

Журнагля

преди 5 години

Село Баните, не село Бани.

1

Милен Илиев Минков

преди 5 години

един път само да се загледа човек Един път само да се замисли човек и тогава ще се събуди с ужасна болка ще разбере че е приключил неговия живот ще ще разбере че вече няма да има един крак ще разбере че това не са празни приказки което му разказвам

fallback