Снимка: архив, БТА
fallback

Двама души са починали вследствие усложнения на грип, съобщи директорът на шуменската болница д-р Димитър Костов, цитиран от "Дарик".

Това са възрастни пациенти с множество заболявания, при тях е доказан грип щам "А".

Oще по темата

В болницата има над 400 пациенти, от които над 180 с грип или остри респираторни заболявания, 50 от тях са деца.

Има допълнително разкрити легла в няколко отделения, но лекарите са натоварени до краен предел. Вече три седмици работим под пара, част от колегите също се разболяват, понеже са в контакт с пациенти. Трудно е, но успяваме да покриваме графика, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Някой

преди 5 години

Преди 15 години, точно в края на януари един познат почина от подобно заболяване. Нямаше 50 години. Преди 4 години - една позната. Не е нищо ново това, просто тази година щамовете са изключително вирулентни, а имунната система на повечето хора изобщо не е в час. Прав беше този, който писа за "по-малкото неща", които са нужни. И главно - по-малко *** в храната. Ще се учудите каква добра храна може да си позволи човек, ако яде по-малко.

28

Анонимен

преди 5 години

Коментарите и тяхното харесване или отричане показва, че 75% от българите са или тотални невежи или изкукали, или някаква комбинация от двете, за съжаление

27

Анонимен

преди 5 години

ваксината струва 10лвздрав, прав 20-30 годишен не е проблем да изкара грипа, макар и тежковъзрастни, болни хора е хубаво да се ваксиниратне винаги уцелват щамовете във ваксините, но поне по-леко се кара

fallback