Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Без крака, без пари, без семейство и… без дом. 68-годишният Иван Атанасов е изгонен от Дома за стари хора с физически увреждания в ловешкото село Сливек.

Възрастният мъж бил приютен от Радка. Почукал на вратата й – премръзнал, гладен и бездомен. Била единственото му спасение в студената зима. Двамата се познавали отдавна, тъй като жената работила в Дома за стари хора, в който доскоро живеел самият Иван. Радка го съжалила и го прибрала в дома си.

Оказало се, обаче, че Иван не бил изгонен просто така от дома. Там той не спазвал установените правила, внасял тайно алкохол и се прибирал пиян. Освен това, Иван се отнасял и грубо с останалите обитатели и често употребявал физическа сила, а и отказвал да се консултира с психолог.

Оказало се също, че Иван не е съвсем бездомен. Мъжът имал апартамент на свое име, а освен това имал и роднини - сестра и синове, с които обаче не се разбира. Затова не потърсил и тяхната помощ.

"Сестра ми директно ми каза: Чупи си главата!", сподели пред камерата на телевизия Bulgaria ON AIR възрастният мъж.

Заради поведението си многократно е предупреждаван, че ще бъде изгонен от дома. Преди три дни лично директорката на институцията влязла в стаята му и го помолила да си събира багажа. Иван не създал проблеми и си тръгнал без излишни пререкания. Отишъл директно пред вратата на Радка.

След като Радка приютила Иван в къщата си в село Горно Павликени, решила да потърси помощ чрез Facebook, тъй като не можела да се грижи за него. А малко след това историята на 68-годишния мъж предизвика и огромна вълна от съчувствие.

Иван признава, че иска да се върне обратно в дома, но към момента все още не го е заявил официално. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

NE GO JALETE IMA APARTAMENT IMA SINOVE IMA PENSIQ IMA I PARI ZA PIENE DA SE OPRAVQ XORATA VERNO XLQB NQ%AT

11

АнонимеН

преди 5 години

НЕЩО НИ БАЛАМОСВАТ!!!ТОВА Е ИНВАЛИД И ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ!!!ОСВЕН ТОВА ТРЯБВА ДА ИМА ПЕНСИЯ ЩОТО МОЖЕ ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ И СЪС 15 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ НА 66 ГОДИНИ ОТДАВНА СЕ Е ПЕНСИОНИРАЛ!!!ТЪРСИ СЕ СЕНЗАЦИЯ ТАМ КЪДЕТО НЯМА!

10

Анонимен

преди 5 години

Добре че пускате от време на време такива статии,че да поддържате бойният дух на българина.Да разбере ***,че в сравнвние с тези за кито пишете,той е добре,и да се успокои.Понеже има най-зле,и ние не сме от тях,да бъдем щастливи и благодарни на системата в която живеем.

fallback