Снимка: архив "Булфото"
fallback

Броят на хората, които умират в областта расте лавинообразно от началото на годината до момента, съобщиха представители на няколко траурни агенции от Пазарджик и региона, пише порталът Pzdnes.

Oще по темата

В сравнение с миналата година сега има много повече смъртни случаи, недоумяват те. При това става дума за хора в трудоспособна възраст, няма обяснение защо това е така, но тази тенденция се е появила от началото на януари.

Ежедневно само в Пазарджик има поне по четири до шест погребения. Има случаи, в които хората са принудени да погребат близките си след няколко дни, защото часовете за погребален ритуал в Гробищния парк са заети.

"Да, погребения се извършват до пет часа следобед", потвърди информацията г-жа Ганка Маркова от "Обредни дейности" към Община Пазарджик. Това се налага, защото денят е кратък и не е уместно да се извършва погребение в тъмната му част", допълва още тя.

Като статистика от ГРАО посочиха, че в периода от първи до осемнадесети януари този свят са напуснали 86 човека. Един от тях е на възраст до 18 г., четирима са от 19 до 40 години, 19 са били в границата от 41 до 60 години, а над тази възраст починалите са 62-ма души.

За същия период на миналата година са починали 65 човека. Като не е имало починали деца, деветима са били във възраст от 41 до 60 години, а над шестдесет – 54 човека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

ГРОБ

преди 5 години

Ами населението е застаряващо, само стари хора останаха. Нормално е и смъртността да расте лавинообразно.

19

Един от Северозапада

преди 5 години

Герб-Видими резултати!

18

Само питам

преди 5 години

Искате да забраните умирането ли?

fallback