Снимка: Булфото, архив
fallback

Момче на една година е починало от усложнение от тежка вирусна инфекция в Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен, съобщава БТА.

Oще по темата
Детето е докарано в болницата на 22 януари около 1,30 ч. в изключително тежко състояние с дихателна недостатъчност - състояние, почти несъвместимо с живота, посочи говорителят на лечебното заведение Момчил Цветков.

Екипът на проф. Ваня Недкова се е борил за живота му около 15 часа, но не е успял да го спаси.

Според лекарите инфекцията се е развила мълниеносно. На този етап обаче не е доказано, че детето е било болно от грип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

20,

преди 5 години

Броят на починалите впечатлява, само и защото се акцентира върху него!Би билое впечатлително, ако жертвите на ден бяха съизмерими с тези от испанския грип, когато само от него на ден са си отивали между 45 и 120 хиляди души (по усреднени данни и сметки). И тъй като светът и най-вече Европа-та е бил и във война по това време, този факт и страх не без основание се е запазил и до днес.У нас смъртността е около 100 хил годишно или на ден си отиват средно по 300 непознати за повечето от нас човека

19

Анонимен

преди 5 години

Напръскани сме, никой не може да ме убеди в обратното! Обезбългаряват територията, вие се успокоявайте, че е конспирация!

18

До 18

преди 5 години

Това, че сме 21 век не ни благославя с кой знае какви привилегии. Понякога животът е много крехък и уязвим, друг път - жилав и оцеляващ, въпреки всичко. И за всеобщо съжаление, това му свойство не зависи от нашите желания, а е проява на късмет.От друга страна, даването на лекарства и/или разните процедури (инхалации, нагревки, облъчвания и т.н.) имат за цел да подпомогнат борбата на имунната ни система с инфекцията. Може всичко да е направено по правилата, но крайният резултат пак да е фатален

fallback