Снимка: архив, БулФото
fallback

Роми са нападнали медицински екип в Центъра по хемодиализа в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", съобщиха от лечебното заведение.

Инцидентът е станал този следобед, когато екип бил повикан по спешност да реанимира възрастна жена в тежко състояние в резултат на диабет.

Докато лекарите се опитвали да спасят жената, близките ѝ нахлули в Центъра по хемодиализа в болницата, започнали да се саморазправят с медиците, като отправяли закани и заплахи към тях: "Няма да излезете живи оттук!".

Въпреки усилията на лекарите, възрастната пациентка е починала, което още повече ожесточило близките ѝ.

На мястото веднага били повикани охранители и екип на полицията, който се наложило със сила да изведе нападателите - двама мъже и една жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Жеко

преди 5 години

Нито болниците са адекватни, нито полицията, никой. Здравната система е една порнография в която не се знае точно какво става. Хората не знаят за какво плащат и какво получават. Вземат парите на коректните платци за да лекуват некоректните и накрая като бонус лекарите ядат бой.

65

ognyanz

преди 5 години

Това, което предлагам, може и да не е най-ефективното, но е възможно за изпълнение. Не се иска много: общественото мнение да накара общинската администрация да се поразмърда. Във Войводиново хората излязоха на протест и тогава дойде полицията и тръгнаха багерите. И в Търново може да стане така. Чиновникът (а и полицаят) докато не го подкарат няма да си развали рахатлъка и да тръгне да събаря незаконни къщи и да защитава медицински работници.

64

ognyanz

преди 5 години

Мисля че е добре да се провери в каква къща живеят нападателите. Ако е незаконна, едно предупреждение да я съборят сами, а след това един багер и полиция за да я бутнат ще ги накара да помислят преди да правят подобни изстъпления.Но това събаряне трябва да го видим така, както го видяхме във Войводиново. Това е начина, така ще ги вкараме в пътя. Докато ако всичко им се разминава безнаказано, няма да се оправят.

fallback