Снимка: Facebook
fallback

Общ преглед
С нетрадиционен за нашите географски ширини хищник се разминаваха минувачите около хотел "Марица" в Пловдив тази сутрин.

В групата "Забелязано в Пловдив" в социалната мрежа Facebook бяха публикувани снимки на каракал, известен още като пустинен рис, който съвсем необезпокоявано се разхождаше в района.

Кадрите предизвикаха бурни коментари, като повечето хора молят да не бъде наранявано животното.

Не липсваха и такива, според които то е заплаха, защото е хищник и дори и опитомен не е изключено да нападне.

Други се шегуват, че ще го заловят за продан, защото цената за бебе каракал варира между 6 и 7 хиляди евро.

Някои пловдивчани смятат, че най-вероятно някой от богатите гости на хотела е изпуснал домашния си любимец.

Други пък твърдят, че котката е на руснак, който живее до хотела и че негови съседи казват, че и друг път са го виждали да се разхожда така.

Последите версии са твърде вероятни, защото сега е хит отглеждането като различни диви котки като домашни любимци. Подходящи освен каракалът били също сервалът и оцелотът.

Каракалът достига височина до 50 см, тегло до 20 кг и дължина около метър. Според зоолозите той е добродушен и е способен да ви изплаши с външния си вид, но не и с поведението си.

Заради това съчетание на външен вид и характер той се слави като един от най-скъпите домашни питомци в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Тристан

преди 5 години

Мисля, че каракалите са най-малкия проблем в държавата. До сега не ми е известен случай на нападнат от котка човек, но се сещам за ежедневни нападения от страна на черноглави маймуни пуснати и размножаващи се свободно...

31

ветеринар

преди 5 години

За пореден път са взети пари за регистрация (от общината), няма проблем с ваксинациите и когато любимецът се разхожда сам, глоба?!Кой и кога промени закон, а дори и да е променен закон какъв е срока за имплементиране и какъв е гратисният период? Така представено, утре може котките да са незаконни с глоба от 3000 лева...Щом веднъж е позволена регистрация, съжалявам, но БАБХ и общината да си търсят други спонсори! Като професионалист съм зад собствениците!

30

Сандо

преди 5 години

по тия снимкри трудно се разбира - Алепо ли е, Пловдив ли е това !??!?!

fallback