Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
От БСП са внесли сигнал до прокуратурата за проверка на договора за охрана на 12 поделения с опасни вещества и боеприпаси. Според червените фирмата, която извършва охраната, не гарантира сигурността на хората, които живеят близо до тези поделения.
Още по темата


От левицата смятат, че не трябва частни фирми да охраняват такива поделения, тъй като освен че се ощетява Министерството на отбраната с бюджет, не се и защитава безопасността на населението.

"Внесохме сигнал до прокуратурата как се охраняват тези 12 поделения, с цел да защитим хората. Към сигнала сме представили и гражданска подписка от хората, живеещи в района. Кметът на Община Смядово също е сигнализирал министъра на отбраната за проблемите, които могат да възникнат", обясни Николай Цонков.

Соцдепутатът Милко Недялков пък добави, че охраната не е въоръжена, а пази оръжия в големи размери.

"Изискването за охраната е тя да бъде въоръжена. Проверките, които са направени, както от „Военна полиция“, така и от самото министерство са установили, че охраната не е въоръжена", каза той.

Коментари Напиши коментар

17

Дали-или ???

преди 3 години

Ами да върнат задължителната военна служба и всичко ще си дойде на мястото.Само че с това хленчещо поколение за всичко по форумите не ги виждам младите лиг.льовци.Ако им раздадат АК-7"62мм. ще се изпотрепят .Аз не знам сега има ли устав,въоръжен наряд на знамето,ГСМа,евентуално на погребите както си беше ,или всичко е на честна дума и платени охранители. То за това е пълно с ,,млади полуинформирани философи,с претенции че знаят всичко,а всъщност Гугъл е техният ,,мозък"и не щат казарма и служба.

16

V

преди 3 години

Ами краде са как да са охранява ?

15

В. Мариноф

преди 3 години

Родната милиция ги пази.