Снимкa: Reuters, архив
fallback

От утре в Пазарджишка област е обявена грипна епидемия, съобщи областният управител Стефан Мирев след извънредно заседание на Оперативния щаб за борба с грип и остри респираторни заболявания, предава БТА.

Най-засегнатите групи са деца до четири години и по-възрастните хора, като се отчита и високо ниво на усложнения от остри респираторни заболявания.

Oще по темата

Поради ниската заболеваемост на учениците - около 18 процента, грипна ваканция на този етап няма да бъде обявена.

Оперативният щаб ще заседава отново в петък - 18 януари, за да реши дали от 21 януари да бъде обявена и грипна ваканция за учениците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

*** и *** .Чакате да се разболеят децата да вземете пари от лекарства и тогава да ги пуснете във ваканция.Смърт *** нагли.

4

Анонимен

преди 5 години

Абе зора е да минат класните тая седмица. Децата, кучета ги яли...

3

Анонимен

преди 5 години

Тези, които са поставени да взимат решения, нямат връзка с главния мозък. Какво се разбира от казаното:Тъй като бройката на болните ученици не е достатъчна, дайте да изчакаме още няколко дни, белким се натръшкат повече деца, и тогава да спрем занятията. Господа и госпожи, цялата ви работа е такава. Вашата цел би трябвало да е да ограничите разпространението на грипа, а не да чакате да обхване повече хора. От утре спирам детето от училище и не ме интересуват вашите епидемии и ваканции.

fallback