Снимка: Helpbook

Общ преглед

Проблемът с паркирането в Пловдив, както и в цялата страна, е огромен. В платформата на Helpbook.info постъпиха сходни сигнали за проблеми с паркирането в града.

В първия са изпратени снимки на автомобил, който е паркиран директно върху тротоара в края на улица "Станислав Доспевски" и до ул. "Д-р Вълкович". Видно е, че автомобилът блокира изцяло преминаването на пешеходците.

Аналогично е положението и в края на същата улица - друг автомобил е паркиран непосредствено до жилищна сграда, върху тротоара. В закона се казва, че изрично се забранява паркирането на платното за движение и на тротоара непосредствено пред входовете на жилищни сгради и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях. Видно от изпратените снимки е, че въпросните нарушения са на лице.

Следващия сигнал е отправен към район "Овча Купел“ и касае усвояване на зелените площи в квартала: "От няколко дни пред блока, в който живея, се появи ограда. Вероятно с цел строителство на нова сграда. Изключително съм притеснен от случващото се, тъй като определената площ е зелено пространство и досега всички паркираха частично върху него, а сега сигурно ще се строи.“ Авторът на сигнала се възмущава, че зелените площи прогресивно изчезват за сметка на презастрояването и безогледното паркиране.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Габрово за нуждата от нови светофарни уредби поне в центъра на града: "Поради нарасналия брой на леки коли има нужда от пешеходни светофари в центъра на Габрово! На много места в други страни и в някои градове в България задръстванията се решават по този начин. Тогава няма да спират колите за всеки един пешеходец решил да прекоси, а ще спират за група от пешеходци, които няма да имат проблем да изчакат примерно 20 секунди, докато се задейства светофара и да преминат по пешеходната пътека", пише нашият читател.

Това са само малка част от получените сигнали през последните дни. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Коментари Напиши коментар

7

Кратун

преди 3 месеца

Тури му олио на предното стъкло и нама повече да паркира там....

6

Анонимен

преди 3 месеца

Тоя *** с молбата за светофари кърти. Селски шофери, големи сте!

5

ББ

преди 3 месеца

Иванчева е виновна.