Снимка: Pixabay
fallback

Заради неизрядни документи и опасност от екокатастрофа либийският танкер БАДР е върнат на бургаското пристанище.

Заповедта е на Изпълнителната агенция "Морска администрация", която иска да бъде извършен и ремонт на кораба.

Близо две седмици корабът е бил извън българските териториални води, съобщи директорът на "Морска администрация" капитан Живко Петров.

Oще по темата

Преди дни бяха образувани две досъдебни производства по случая, за който Либия обвини страната ни в пиратство, предава Bulgaria ON AIR.

След смяната на собствеността му на 21 декември, корабът продължава да плава под панамски флаг, а екипажът му е украински.

А фирмата "Булгаргеомин", влязла във владение на танкера, обясни - били са принудени да се върнат на бургаското пристанище докато бъде изчистен спорният казус със собствеността.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

НаКукич

преди 4 години

Другаря Петров е всеизвестен с големия си апетит, той и затова бе сложен с усиленото лобиране на много синове на заслужили.. Също като него подвизавали се по корабите основно да "слухтят".Сега цялата М(Г)орска удминистрация е овладяна от тях, като се почне от отделите занимаващи се със свидетелствата на моряците кака само лапкат ееех, портстейт контрола итам, регистрация на плавателни съдове еххх как е и всичко това нагоре до самия товарищ Петров. Забравете че някой ще го разследва или хората му

11

Замислете се

преди 5 години

Кой съдия издаде въз основа на чужда ипотека заповед за изпълнение и изпълнителен лист ? Защо му крият имената и документите ? Ведната да го арестуват, а съда да му забрани да упражнява правна дейност и да му отнемат дипломата.

10

ззз

преди 5 години

До @1Всъщност знае се ЧИИ са тези от псевдо фирмата самообявила се за наследник на "Булгаргеомин".Това са "хора" от обкръжението на Булмакет, Инса, БМФ и т.н. т.е. все "Наши" хора!Ама много се раздуха историята, та, как ще замажат гаф-а , включително и пред ООН - нямам идея. Извън Б-я тези мафиоти не са толкова властни, а фактът, че даже и ВАС защити либийците, говори че здраво са се омацали...

fallback