Кадър: bTV
fallback

Част от пътя от Добрич за Албена е в окаяно състояние. Започнал през юни миналата година ремонтът все още не е завършен в отсечката между селата Славеево и Одърци.

След като повече от 50 години пътят от Добрич за Албена не е ремонтиран основно, хората, които пътуват по него ежедневно, се зарадвали на започналата рехабилитация на най-критичната отсечка, която е около 9 километра. Част от шосето било ремонтирано, но около 4 километра и до днес са като лунен пейзаж.

"Дадох 500 лева за ремонт на колата. Започнаха пътя и го оставиха така", коментира пред bTVедин от шофьорите, които използват пътя.

Стойчо Стойчев е изпратил две питания до Пътната агенция, а сроковете в отговорите постоянно се променят – първо до края на октомври, след това до края на годината.

"Не знам дали технологичните процеси са такива, че трябва един път да се фрезова и да се остави 8-9 месеца в такова състояние. Но според мен това е някакъв експеримент с търпението на хората", категоричен е той.

От Агенция "Пътна инфраструктура" казват, че ремонтът ще приключи в началото на строителния сезон.

"Имаме пълното уверение от АПИ, че до началото на новия летен сезон ще бъде окончателно завършен пътят Добрич – Албена", настоя областният управител Красимир Кирилов.

А докато това стане, ще бъдат извършени локални кърпежи, но след повишаване на температурите. Дали няма пътят да си остане само с тях?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Софийски строител

преди 5 години

Недейде рИва да не дойдеме да ви го асвалтирваме ние!

17

Анонимен

преди 5 години

Много чужденци бяха научили къщи в Добричко.Сега масово продават.Кражби и лоши пътища,сривове на тока.

16

Анонимен

преди 5 години

Изненадан съм ,че са '' пеместили'' с.Одърци

fallback