fallback

Църква в Русенско остана шест месеца без камбана, след като митрополията е отказала да я възстанови. Наложило се е хората сами да търсят начин да я ремонтират със собствени средства, за да може тя да оглася отново селото.

А местните жители са възмутени от бездействието на църковните служители.

Камбаната на 150-годишната църква в село Писанец е една от местните реликви, тъй като е свързана с историята на населеното място. Тя е подарена през 1882 г. от руския подполковник Григориев, чиято част по време на Руско-турската освободителна война е била в селото и го е освободила.

При инцидент през лятото тя пада и се чупи. За местните това е истинска драма. Кметството търси съдействие от митрополията, но оттам отказват да помогнат без обяснение.

Местен жител се заема с ремонта със свои средства. От митрополията в Русе лаконично коментираха, че камбаната е възстановена и отказаха да обяснят защо не са помогнали на местната църква.

Кой крив и кой прав - вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

читател

преди 5 години

От град Върбица, в Ст.планина, до Дунав, в цялото Лудогорие, десетки църкви пустеят и се рушат. Напълно изоставени. Някои чудесни сгради.Това е БПЦърква..Ако няма приходи - няма и интерес.Не коментирам християнството, но църквите са символ на една вяра, която е крепила българския народ векове. Хравомете са символи и паметници на тази вяра. Всички са строени с труда и даренията на народа. БПЦърква ги прахосва.Вън търговците от храма!Срам за висшия клир.

39

Дон Карнаж

преди 5 години

Или Господ е ментална конструкция изразена в дума. Докато реалния Господ е преди тази бариера. А светлината? Нещо не е наред с това да търсиш светлината. Истината е друга, нещо по уважително към индивида и личния му духовен път, който със сигурност включва реалния Господ а не този redirect към нещо огледално на реалното, но модифицирано в най-критичните си части за да се молим на отделен дух който не е Господ, а просто създаден от идеите на християнството

38

Анонимен

преди 5 години

Българина си е скот който обича да се изкара на не-скот пред света, себе си, другите. Скота го интересува ядене, пиене и мизерийка. Другото е "да не се излжим"А Християнството е интересна работа. Фактически е секта заради която се убити много хора и много дълбоки знания на предишни цивилизации са унищожени.От друга страна е вероятно най коректната спрямо духовния свят религия заедно с будизма. Но има нещо не както трябва в цялата работа. Дали пък трябва да се кланяме на Господ

fallback